Uusimmat julkaisut
Arkistot

GameBook – Lisäarvoa golfiin?

Moni on varmasti kuullut GameBook –sovelluksesta, mutta mikä GameBook-sovellus oikeastaan on?
Tavanomaisista golfcard-sovelluksista GameBook erottuu laajalla pelimuotovalikoimallaan ja useiden ryhmien yhteispelaamismahdollisuudella. Lisäksi uusimpana päivityksenä on golfkenttien GPS koordinaatit.

Pelitulokset syötetään sovellukseen, joka laskee reaaliaikaisen pelitilanteen kaikkien nähtäville. GameBookissa on mahdollista muodostaa GameBook-ystävyyssuhteita, jolloin ystävien pelejä voi seurata ja kommentoida reaaliajassa sovelluksen kautta. Myös helppo kuvien jakaminen suoraan kentältä antaa oman mausteensa seuraamiseen. Lisäksi GameBook toimii perustilastointityökaluna.

wp_ss_20150602_0001wp_ss_20150602_0002

 

 

 

Aloitussivulta (näkymä vaihtelee laitekohtaisesti) pääsee nopeasti luomaan uuden pelin, liittymään johonkin jo luotuun peliin, seuraamaan livenä ystäviesi kierroksia ja kommentoimaan niitä tai katsomaan heidän edellisiä kierroksia.

Pyyhkäisy vasemmalle ja pääsee muokkaamaan omia tietojasi, katselemaan omia pelejäsi ja niiden dataa ja tutkimaan kaikkia maailman golfkenttiä, niiden tietoja ja arvosteluja.

CB2GB3

 

 

 

 

 

Uusi peli on erittäin helppo luoda. Valitaan pelikenttä, pelimuoto/pelimuodot ja lisätään pelaajat. Helppo ja selkeä tuloskortti näyttää suoraan (LP HCP), millä väylällä saat tasoituslyöntejä. Lisäksi erilaisia erikoiskilpailuja voi helposti lisätä (pisin draivi, lähimmäs lippua, eniten birdietä, jne.) Pelimuotoja on todella monta eri vaihtoehtoja, yhteensä 24. Enemmän kuin tiesin edes olevan olemassa. “Peruspelimuotojen” lisäksi löytyvät kaikki reikäpelimuodot (individual, better ball, scramble, greensome, foursome) ja tietenkin ne saa myös perinteisessä Ryder Cup, blue vs. red väreissä. Kaikki pelimuodot voidaan pelata ilman tasoituksia tai huomioiden tasoitus kokonaan tai vain osittain. Skinipelien laskemisen hoitaa GameBook pelaajien puolestasi ja panokset kilahtavat varmuudella oikean pelaajan taskuun. Tuloskortit ja tulokset saa helposti tulostettu halutussa muodossa, esim. nettisivuille näkyviin, jälkipelejä varten.

wp_ss_20150602_0007wp_ss_20150602_0008wp_ss_20150602_0006

 

 

 

 

 

Kalle Väinölä, toinen GameBookin perustajista on kertonut, että tulosten vertailu virittää jännittävän lajin vielä piirun verran jännittävämmäksi. Itse ainakin allekirjoitan tämän täysin. Ennen GameBookia olin yksi niistä monista pelaajista, joka tiesi ainoastaan oman ryhmänsä pelitason, mutta olin autuaan tietämätön, miten muilla menee, mikä on ylipäätänsä kilpailun taso ja miten kaverit ovat pärjänneet samassa kilpailussa. GameBookin kautta on ollut myös lohduttavaa huomata reaaliajassa, että yksi epäonnistunut reikä ei sittenkään vaikuttanut niin paljon, kuin itse olin ajatellut. Myös pelistrategian muutos suuntaan tai toiseen on helpompaa, nyt kun tietää oikeasti tilanteen. On myös erittäin mielenkiintoista seurata esim. kahden samantasoisen kaverin peliä jossain kilpailuissa, kotisohvalta käsin. Täytyy tunnustaa, että itse olen seurannutkin muutamaa kavereiden kilpailua livenä, muun muassa välimeren rannalta käsin. Lisäksi kilpailuihin saa sopivasti lisämielenkiintoa, kun varsinaisen kilpailun sisälle luo oman, kavereiden välisen kilpailun.

wp_ss_20150602_0003

Täysin suomalainen GameBook on jo huomioitu maailmalla. Tuoreimmat yhteistyökumppanit ovat autonvalmistaja BMW sekä golfkilpailujen arvokkain brändi, The Ryder Cup.
GameBook toimii toki myös hyvänä kierroksien tallennus, tilastointi- ja analysointityökaluna (putts, GIR, Fwys, jne). Kotikoneelta, läppärillä, iPadillä/tabletilla pääsee näppärästi katselemaan kokonais- ja kierrosanalyysejä, hieman visuaalisemmassa muodossa kuin älypuhelimella. Jos ei omaa älypuhelinta, niin kierroksen voi toki syöttää jälkikäteen tietokoneellakin. Tilastot antavat hyvän kokonaiskuvan sitä, mitkä ovat pelaajan vahvuudet ja mitkä heikkoudet.

wp_ss_20150602_0004

Pelaaja voi tietysti itse valita omasta profiilista, kerääkö hän näin tarkkaa statistiikkaa vai ei.

Lisäksi GameBookista näkee kierroksen aikana reikäkohtaista dataa, miten ylipäätänsä golfkentän yksittäistä väylää on pelattu. Toki tässä tilastossa on vain mukana GameBookiin syötetyt kierrokset.

Viimeisin GameBook päivitys on juuri julkaistu GPS toiminto. Nyt GameBookista löytyy myös 32,500 golfkentän GPS koordinaatit, joten nyt GameBookilla voi myös tsekata etäisyyksiä ja mitata lyöntien pituuksia.

Perinteitä kunnioittavana golfaajana en voi kuin suositella GameBookia kaikille golfin ystäville ja mikä parasta – Golf GameBook on kaikille golfareille täysin ilmainen sovellus!

gamebook1

1

race

 

 

 

 

 

 

Ps. Tällä hetkellä GameBookissa on menossa myös Race To Dubai-kilpailu, jossa voi haastaa ammattilaisia reikäpelissä.

Oli ihan kiva voittaa muun muassa Ilonen ja Carcia!

Tero J Järvinen