Uusimmat julkaisut
Arkistot

PuulaGolf Raider Cup 2015 toiseen päivään tasatilanteessa!

RCRC3

PuulaGolfin Raider cupin pelimuodot ovat samat kuin maailman arvostetuimman ja seuratuimman golfkilpailun, Ryder Cupin pelimuodot.

Joukkueita johtaa joukkueiden kapteenit.
Kangasniemen kapteenina toimii Kari Lappalainen ja muun Suomen kapteenina toimii Tero Järvinen.

PELIMUODOT

Four-Ball (paras pallo) –parikilpailu 9r., ke 29.7. klo 16.30 (GameBook view code: 952021)
Foursome (nelinpeli) –parikilpailu 9r., ke 29.7. klo 19.00 (GameBook view code: 893073)
Match play (reikäpeli) –singeli 18r., to 30.7. klo 16.30 (GameBook view code: 188915)
Kilpailu käydään yhteislähtönä ja niitä voi seurata GameBookissa livenä

Keskiviikkona grillataan makkaraa pelien välissä ja kapteenit tekevät  tällöin tarvittaessa muutoksia pelipareihin.

Kilpailun tulokset eivät vaikuta pelaajien tasoituksiin.

JOUKKUEEN YHTEISTULOS

Joukkueen kolmen kilpailun pisteet lasketaan yhteen. Voittanut joukkue on se, joka on saanut enemmän pisteitä kaikista kilpailuista yhteensä.

Voittanut joukkue saa Raider Cup -pokaalin vuodeksi haltuunsa.

Lue kilpailuohjeistus tästä. Kilpailukutsun löydät kilpailukalenterista.

Alustavat Raider Cup lähtölistat: Four-Ball, Foursome ja Match Play.

Tietoa:

Kilpailussa pelataan siis yhteensä kolme kierrosta. Keskiviikkona pelataan nelinpelejä kahdella eri formaatilla. Kisa lähtee käyntiin niin sanotulla Four-Ball -pelimuodolla, joka tunnetaan myös nimellä bestball. Tässä pelimuodossa parin parempi tulos reiältä on joukkueen tulos. Kumpikin joukkueen jäsen pelaa omaa palloa, omalla tasoituksellaan. Eli jos toinen tekee nettobirdien ja toinen bogin, ei bogilla ole mitään väliä vaan birdie jää voimaan.

Foursome on toinen keskiviikkoillan paripelimuoto. Siinä joukkueiden parit lyövät palloa vuorotellen avauksesta reikään saakka yhtä palloa pelaten. Joukkueen tasoitus on yhteenlasketusta pelitasoituksesta puolet. Tässä pelimuodossa päätetään ennen kierrosta kumpi joukkueen pelaajista avaa parittomat ja kumpi parilliset reiät. Eli joka toisen reiän avaa toinen ja joka toisen toinen. Sillä ei ole mitään väliä kumpi on putannut edellisellä reiällä viimeisen putin.

Torstaina on sitten vuorossa jännittävät henkilökohtaiset reikäpelit,  jotka ratkaisevat Raider Cup 2015 voiton.

Kaikki ottelut pelataan reikäpelinä, eli yksittäisen reiän voittaminen yhdellä tai kolmella lyönnillä ei muodosta mitään merkitystä. Kun toinen joukkue johtaa ottelua useammalla reiällä kuin on jäljellä peli päättyy. Tästä tulee otteluiden tulokset: esim 3/2 tarkoittaa, että voittanut joukkue on johtanut kolmella kun on ollut enää kaksi reikää jäljellä = toisella joukkueella ei ole enää mahdollisuuksia kiriä eroa kiinni ja peli loppuu.

Reikäpelissä reikävoitto on siis samanarvoinen tekeekö joukkue sitten birdien tai tuplabogin, jos tulos on vain parempi kuin vastustajalla. Reikäpelissä toinen joukkue voi antaa putin, eli tulemme näkemään reiän vierestä lähinnä nostettuja palloja. Lähes kaikki alle puolimetriset, välillä jopa metriset putit annetaan tilanteesta riippuen pelaajien harkinnan mukaan.

Reikäpelissä saa myös harjoitella pelatun reiän jälkeen. Eli jos pelaaja missaa kaksi metrisen putin, saa hän harjoitusmielessä yrittää sitä uudestaan tai puttailla reiän päätyttyä viheriöllä. Tämä ei ole normaalissa lyöntipelissä sallittua.

Joukkueet kerryttävät pisteitä seuraavasti: Voitetusta ottelusta saa yhden täyden pisteen joukkueelle oli kyseessä sitten mikä tahansa ottelu. Tasapelistä molemmat joukkueet saavat 0,5 pistettä. Hävitystä ottelusta ei saa pisteitä. Voittotuloksella ei ole mitään välilä voittaako selkeästi tai viimeisellä putilla.