Uusimmat julkaisut
Arkistot

Tasoitusten vuositarkistus (Annual Handicap Review- AHR)

Jos NexGolffissa on tasoituksesi muuttunut, johtuu se tasoituksen vuositarkastuksesta, joka on tehty 5.1.2016 nykyisten vaatimusten mukaisesti.

European Golf Association (EGA) on määritellyt tasoitusmääräyksissään tasoitusten vuositarkistuksen, joka tulee tehdä joka vuosi kauden päätyttyä.

Vuositarkistus asettaa tuttuun tapaan vahvistetut tasoitukset niille pelaajille, joilla on vähintään neljä tasoituskierrosmerkintää edelliseltä kaudelta ja ei-aktiivisen tasoituksen muille. Tämän lisäksi vuositarkistus analysoi kunkin pelaajan tasoitushistoriamerkinnät ja ottaa niistä mediaanin.

Vuosianalyysiin otetaan vähintään kahdeksan viimeisintä tasoituskierrosta, joissa on pistebogipisteet. Mikäli jäsenellä ei ole riittävästi kierroksia, täydennetään tilastoa edellisen kauden tasoitushistoriamerkinnöillä.

Historiamerkinnöistä saatua pistebogipisteiden mediaania verrataan tämän jälkeen tasoituskohtaisiin taulukkoarvoihin. Mediaanin ja taulukkoarvon erotuksen perusteella vuositarkistus voi joko nostaa tai laskea jäsenen tasoitusta. mahdollinen muutos voi olla -2.0, -1.0, 0, +1.0 tai +2.0.

Jos pelaajalla on esimerkiksi 8 merkintää, joista yksi on laskeva ja loput seitsemän nostavia, on tulosten mediaani alhainen ja pelaajan tasoitus nousee. Mediaanin voi laskea helposti myös itse. Laitat tasoituskierroksesi nousevaan pistejärjestykseen ja mediaani on keskimmäisten kahden kierroksen keskiarvo tai jos kierroksia on pariton määrä, niin keskimmäinen kierros yksinään.

Suomen Golfliiton tiedote asiasta löytyy täältä.