Uusimmat julkaisut
Arkistot

Rautia Open 2016 – tiukka kisa ratkesi vain lyönnin erolla, voittajapari PuulaGolfista

Aamun kaste, helteinen keli ja korkea ilman kosteusprosentti laittoivat pelaajat koville tämän vuoden Rautia Open kisassa. Kisan jälkeen Savolaisen Jussi  kertoi juoneensa vettä, magnesium- ja urheilujuomia yhteensä neljä litraa. Siitä huolimatta energiat tuntuivat olevan lopussa kisan päätyttyä, totesi varjossa istunut Jussi. Juomisen tärkeys on olennainen osa jaksamista pitkän kisan aikana. Yleisenä ohjeena pidetään, että juomia nautitaan desilitra väylää kohti. Aina sekään ei riitä.

Kisaan osallistui yhteensä kolmekymmentä paria. Enemmänkin halukkaita olisi ollut, mutta suuremmat osallistujamäärät vaatisivat jo erikoisjärjestelyjä. Pelaajia oli yhteensä kymmenestä eri seurasta eli kisailu Puula Golfissa kiinnostaa. Iltapäivän raskaista olosuhteista huolimatta kisa saatiin käytyä läpi kohtuullisessa ajassa. Kierros kultakin ryhmältä kesti vain noin viisi tuntia. Ripeä oma ja ryhmän toiminta vaikuttavat koko kisan läpimenoaikaan. Valmistautuminen omaan tekemiseen riittää, kyse ei ole juoksukilpailusta.

Tiukan Scramble lyöntipelin (hcp) voittivat Juho Halinen yhdessä Jukka Kalkasmaan kanssa tuloksella 63. Toiseksi tulivat Jussi Savolainen ja Tero Järvinen (64). Kolmansia olivat Riku Nykänen ja Mika Viertorinne (64). Erikoiskilpailu pisin draivi oli Jussi Savolaisen käsialaa. Sen hän voitti noin 250 metrin avauslyönnillä ykköstiiltä. Erikoiskilpailun väylällä kolme lähimmäksi lippua pamautti Harri Oinasmaa. Mittaa avauksen jälkeen jäi 2,04 metriä lipulle, joka oli laitettu totuttuun tapaan bunkkerin taakse ja vieläpä etureunaan. Kenttämestarimme Harri Junni oli asettanut liput greeneillä hankaliin paikkoihin, mikä lisäsi kisan haasteellisuutta. Helpolla ei siis taaskaan päästy. Kentän upeasta kunnosta kiitokset koko kenttähenkilökunnalle. Täällä on ilo pelata.

Rautia Open kisan tukijoina ovat olleet useamman vuoden ajan Rautia –kauppiaat Kangasniemeltä ja Helsingin Malmilta. Kangasniemen kauppias Petri Viiansalo toimitti jälleen kerran kilpailun palkintopöydälle tukun hyödyllisiä työkalujapaketteja ja puutarhurin apuvälineitä. Kiitos tuestanne näiden vuosien aikana. Toivon mukaan yhteistyö jatkuu myös tulevina vuosina.

Kiitokset Aila ja Juha Kempille tuloslaskennasta. Niinpä pääsin itsekin pelaamaan ja taas kokemaan golfin haasteellisuuden. Onneksi pelikaverini Jouko Erkkilä pysyi rauhallisena, vaikka pelini ei mennyt ihan ”nappiin”.

Kohti uusia seikkailuja!