Uusimmat julkaisut
Arkistot

Koko Kangasniemi Golfaa toi kentälle myös lapset ja nuoret

Golfkauden kääntyessä syksyn myötä ehtoopuolelle, on aika tehdä yhteenvetoa myös Koko Kangasniemi Golfaa -hankkeesta. PuulaGolfin ja Kangasniemen kunnan yhteisessä projektissa pidettiin yhteensä 17 lyhytkurssia, jonka jälkeen osallistujat pääsivät pelaamaan ja harjoittelemaan maksutta. Hankkeen vastaanotto kohderyhmän eli kangasniemeläisten ja alueen vapaa-ajanasukkaiden joukossa oli innostunut, sillä kurssit olivat käytännössä täynnä ja suosituimpiin päiviin oli jonoakin. Osallistujia oli yhteensä 184.

Koko Kangasniemi Golfaa avasi Suomen parhaan ysireikäisen golfkentän lähiliikuntapaikaksi. Tutustumiskurssilla opittiin tarvittavat pelitaidot ja tärkeimmät säännöt turvalliseen kentällä liikkumiseen ja pelaamiseen ja omatoimiseen harjoitteluun. Kurssin myötä osallistujat saivat oikeuden pelata itsenäisesti kentällä tietyin rajoituksin maksutta, ja välineetkin lainattiin.

Koko Kangasniemi Golfarit saivat tuekseen oman kummipelaajan, joten golfin aloittaminen tehtiin todella helpoksi. Sateisesta ja koleasta kesästä huolimatta tutustujat lähtivät myös kentälle. He ovat pelanneet yli 200 kierrosta joko kummin kanssa tai itsekseen. Ilahduttavaa oli erityisesti se, miten perheet tai lapset isovanhempiensa kanssa lähtivät kentälle yhdessä: kun PuulaGolfin jäsenmäärästä alle 21-vuotiaita kaudella 2016 oli 13 %, niin tutustujista samaan ikäryhmään kuuluvia oli peräti 36 %. Osallis-tujia toki oli aivan kaikista ikäryhmistä, sillä porukan keski-ikä oli 35 vuotta. Kaikkien suomalaisten golfareiden keski-ikä on kuitenkin kymmenen vuotta enemmän (45 v.), niin myös tilastot osoittavat lasten ja nuorten löytäneen PuulaGolfiin tämän hankkeen puitteissa erinomaisesti.

Koko Kangasniemi Golfaa toi lisää osallistujia myös green card -kursseille, sillä näitä golfin ajokortteja suoritettiin kaudella 2017 PuulaGolfissa kolminkertainen määrä edelliskausiin verrattuna. Koko Kangasniemi Golfareiden osuus tuosta yli 60 hengen porukasta oli 19, ja heistä suurin osa myös liittyi PuulaGolf ry:n jäseniksi ja jatkoi pelaamista ihan tavallisena golfarina. Hankkeen vaikutus näkyi myös niin, että jos itselle parhaiten sopiva KKG-kurssipäivä oli jo täynnä, moni tulikin suoraan green card -kurssille. Myös uusien golfareiden joukossa juniori-ikäisten osuus oli tavanomaista suurempi.

Tuosta 184 tutustujan joukosta saadaan uusia golfareita myös tulevilla kausilla, sillä kaikki eivät ehtineet green cardiin saakka vielä tällä kaudella. Siitä osoituksena lainaus tällä viikolla saamastamme osallistujan palautteesta: ”Arvoisa toimitusjohtaja, haluan onnitella teitä onnistuneesta kampanjasta “Koko Kangasniemi Golfaa”. Ihminen on ahne. Kun jotain saa ilmaiseksi, niin sitähän on kokeiltava. Joten me kanssa uutta kokeilemaan. Heräsimme vaimoni kanssa asiaan melko myöhään. Olisikohan ollut heinäkuun lopulla tai elokuun alussa. Tuo neljän tunnin kurssi hurahti nopeasti. Lyönnit rangelta olivat tuskaa, koska pallo ei totellut. Kurssin jälkeen ajattelimme, että tämä taisi olla tässä. Käydään vain lyömässä kurssiin sisältyneet pallot rangelta. Olimme väärässä, sillä kummimme Viljo Hokkanen soitti ja kysyi, että milloin golfataan. Emme kehdanneet kieltäytyä. Pallot menivät edelleen minne sattui, mutta hieman paremmin. Vielä pari seuraavaa kertaa ja kipinää alkoi jo löytyä. Ostin bägin ja muutaman mailan, niillä olen lyönyt käpyjä laiturilta. Tuntuu hienolta, kun osuu oikein. Nyt aikomuksemme on suorittaa Green Card ensi kesänä.”

KKG-hanke toteutettiin tutustumiskurssien ohjaamista ja kummipelaamista myöten kokonaan puulagolfilaisten vapaaehtoisvoimin. Porukassa on mukana n. 70 vapaaehtoista tekijää. Myös lainattavia välineitä on saatu seuran jäseniltä. Kunnon yhteenveto koko vapaaehtoisten porukalla on vielä pitämättä, mutta aika selvältä näyttää, että hanke saa jossain muodossa jatkoa myös kaudella 2018.