Uusimmat julkaisut
Arkistot

Kannatamme pysyvää kesäaikaa

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”true” border_sizes_top=”0″ border_sizes_bottom=”0″ border_sizes_left=”0″ border_sizes_right=”0″ first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Viime aikoina on käyty paljon keskustelua kellonajan siirtelyn tarpeellisuudesta ja tulevaisuudesta. Myös useat aktiiviset liikkujat ovat huolestuneena lähestyneet meitä asiaa koskien.

Kantamme on, että mikäli kellonaikojen siirtelystä luovutaan, tulisi siirtyä pysyvään kesäaikaan. Talviaikaan siirtyminen vaikuttaisi negatiivisesti kaikkiin ulkoaktiviteetteihin erityisesti syksyllä. Aikaa jäisi tunti vähemmän liikkumisen ja ulkoilun lukuisiin eri muotoihin kuten esim. sienestykseen, marjastukseen, jalkapalloon, suunnistukseen, pesäpalloon, yleisurheiluun tai golfiin.

Nykyisellä kesäaikakäytännöllä aurinko laskee Kangasniemelläkin elokuun lopussa noin klo 20.30 ja syyskuun lopussa jo vähän ennen klo 19.00. Tällaisena lämpimänä syksynä kesäajasta luopuminen konkretisoituisi huomattavana liikunnan vähenemisenä arkisin, jos käytettävissä olisi tunti vähemmän valoisaa aikaa.

Päivänvalon määrällä on yhteys ihmisten fyysiseen aktiivisuuteen. Liikunnalla on kiistaton merkitys väestön terveyden, hyvinvoinnin ja toimintakyvyn turvaajana. Olemme yhteiseltä jäsenmäärältämme Suomen suurimpia ihmisten liikuttajia. Pysyvään talviaikaan siirtymisessä olisi lajiemme osalta kysymys harrastusmahdollisuuden olennaisesta kaventumisesta. Tästä seuraisi negatiivinen kansanterveydellinen ja sitä kautta myös negatiivinen kansantaloudellinen vaikutus.

Suomen Golfliitto, Palloliitto, Suunnistusliitto, Pesäpalloliitto ja Urheiluliito ovat esittäneet EU:lle, että mikäli kellonaikojen siirtelystä luovutaan, tulisi pysyvästi siirtyä kesäaikaan. Olemme toimialana mukana Valtion liikuntaneuvoston lausunnossa, joka ottaa kantaa pysyvän kesäajan puolesta väestön liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden määrän näkökulmasta. Lausunto lähteineen on luettavissa VLN:n kotisivuilla.

PuulaGolf on valtakunnallisten liittojen kanssa samoilla linjoilla, ja kannattaa pysyvänä aikana nykyistä kesäaikaa. Kansalaiset voivat vaikuttaa asiaan lausumalla mielipiteensä Otakantaa-palvelussa.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]