Uusimmat julkaisut
Arkistot

K-Rauta Golf -kisa – sijoitukset ratkaistiin matemaattisella menetelmällä

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]Kisoissamme on tällä kaudella siirrytty käyttämään tasatulostilanteissa ns. matemaattisista menetelmää. Golfia pelannut tai sitä seurannut saattaa ihmetellä mistä on kysymys. Ainahan lyöntien määrä on laskettu yhteen ja se jolla on vähiten lyöntejä voittaa kisan. Tasoituksellisissa kisoissa otetaan lisäksi huomioon pelaajan pelitasoitus.
Matemaattista menetelmää käytetään golfissa silloin, kun pelaajat päätyvät samaan tulokseen. Tällöin vertaillaan ensin viimeisen yhdeksän reiän tuloksia. Jos nekin ovat tasan, vertailu jatkuu kuuden, edelleen kolmen ja viimeiseksi viimeisen väylän lyöntimääriä vertailemalla. Jos sekään ei tuo ratkaisua, voidaan julistaa tasatilanne tai heittää kolikkoa. Aiemmin Puula Golfin kisoissa käytössä oli, että alemman tasoituksen omaava pelaaja sijoittuu ylemmäksi. Nykyinen järjestelmä antaa kaikille tasoituksesta riippumatta mahdollisuudet sijoittua korkealle tasatilanteen sattuessa.
Tämän vuoden K-Rauta kisan voittivat Samu ja Teemu Salmela (tulos 59), toiseksi sijoittuivat Akseli Alisalo ja Antti Valjakka (tulos 64) ja kolmanneksi Heidi Anttila ja Panu Kärjes (tulos 65). Peräti viisi paria pelasi saman tuloksen 65 ja niinpä matemaattinen menetelmä ratkaisi sijat 3 – 7.
Timo Holttinen[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]