Uusimmat julkaisut
Arkistot

PuulaGolf kuulumisia

Kulunut pelikausi 2020
Kesä 2020 oli ilahduttavan vilkas golfkentällämme. Kierrosmäärät kasvoivat yli 20% ja kokonaiskierrosmäärä oli lähes 15 000 kierrosta. Tämä taitaa olla uusi ennätys. Erityisesti vieraspelaajien ja greenfee -pelaajien kasvu ylitti kaikki odotukset. Keväällä koronan vaikutusta tuleviin kierrosmääriin ja pelaamismahdollisuuksiin oli vaikea arvailla, mutta tilastojen mukaan pelaajia on ollut runsaasti liikkeellä ympäri Suomen.

Kentän hoidon kannalta suuremmat pelaajamäärät eivät lisänneet työtaakkaa. Lyöntijäljet ja greeniosumien putoamisjäljet on hyvin opittu korjaamaan. Kentän hoitotyöt piti kuitenkin aloittaa jo aamuvarhaisella, koska ensimmäiset pelaajatkin tulivat aikaisin kentälle. Päivän mittaan pelaajien antama tila ja aika kenttähenkilökunnalle helpottivat työn tekoa ja erityisiä vaaratilanteita ei päässyt syntymään. Suurimpia haasteita ovat pitkät kuivat ja toisaalta pitkät sateiset jaksot. Kentän kastelu ja lannoitus tapahtuivat yleensä aina päivän päätyttyä ja pelaajien poistuttua kentältä eli monesti työpäivälle tuli mittaa melkoisesti.

Syksy tuli ja kenttä sulkeutuu
Jokavuotinen keskustelu kentän sulkemisen ajankohdasta viriää aina vilkkaana kauden lähestyessä loppuaan. Golfin harrastajat haluavat pelata vielä syksyllä, jopa sateisimmissa ja viileimmissä keleissä, vaikka lumen tuloon saakka. Ongelmana ei ole kentän avoinna oleminen, vaikka vain minimi palveluilla, vaan se, että kenttä pitää laittaa talviteloille ennen ensimmäisiä pakkasia. Ensimmäiset pakkasyöt Kangasniemen korkeudella tulevat yleensä lokakuun alun – puolen välin jälkeen ja tätä ajankohtaa on pidetty ohjenuorana jo vuosikausia. Luonnollisesti syksyt ovat erilaisia, mutta lokakuun toinen viikonloppu on osoittautunut varsin hyväksi ajankohdaksi sulkea kenttä.

Kentän sulkemiseen liittyy paljon tehtäviä mm. ilmausviillot pitää tehdä ennen ensimmäisiä pakkasöitä. Tämän jälkeen greeneillä ei olisi hyvä enää liikkua. Torjunta-aine-, home- ja peittoruiskutukset pitää levittää. Kastelujärjestelmän ja klubitalon/vessojen vesiliittymät pitää tyhjentää. Suihkulähteiden vesiputket pitää purkaa vesiesteistä. Kentällä olevien penkkien, lippujen, autojen, kärryjen, terassin tavaroiden siirtäminen talvisuojaan on tehtävä ennen lumen tuloa. Yhteensä kaikkiin kentän sulkemiseen liittyviin töihin menee aikaa noin kaksi viikkoa.

Tavoitteena on saada kenttä talvehtimaan hyvin ja myös saada kenttä avattua keväällä mahdollisimman hyvässä kunnossa. Jo monena vuonna on nähty, että kentänhoidon toimenpiteet ovat olleet hyvin ajoitettuja ja kenttä on ollut mukava pelata heti avaamisen jälkeen ja tästä osakkaat, jäsenet ja vieraspelaajat ovat antaneet kiitosta PuulaGolfille.

Tuleva kausi 2021
Yhtä lailla kentän avaaminen kuin sulkeminenkin riippuvat aina säistä. Talvella esiintyvä jääpolte on haaste. Kun sitä esiintyy, greeneillä oleva jääpeite pyritään aina rikkomaan, jotta vahingoilta vältyttäisiin. Keväällä avaamisen ajankohtaan vaikuttavat taas lumen sulaminen, auringon paiste ja vuorokauden lämpötilat. Kangasniemen leveysasteilla harvoin kenttää saadaan auki ennen toukokuuta. Poikkeuksia toki on. Äitienpäivän viikonloppu on usein ollut hetki käynnistää pelit kentällämme. Kenttä avataan silloin, kun se on pelikunnossa.

Klubitalon vieressä oleva uusi harjoitusviheriö on oiva lisä PuulaGolfin tarjonnassa. Suurin osa kentällä tapahtuvista lyönneistä tapahtuvat putterilla ja siksi on mukava, että harjoittelu on helppoa ennen varsinaista kierrosta. Uuden viheriön talvehtiminen ja ruohon kasvaminen ratkaisevat milloin harjoitusviheriö saadaan auki – toivon mukaan pian kentän avaamisen jälkeen.

Sitä odotellessa – hyvää loppusyksyä ja talven odotusta!

Toiminnanjohtaja Sari ja kenttämestari Harri