Uusimmat julkaisut
Arkistot

Kentän pituusmittauksia

Torstaina 29.04.2021 suoritettiin kentällä väylien pituusmittauksia 6 henkilön mittausryhmän voimin; Keijo Alisalo, Harri Junni, Tero Järvinen, Raimo Järvinen, Juha Kemppi ja Sari Ravander. Yöpakkasten jälkeen päästiin mittaukset käynnistämään noin klo 10 ja hyvä aurinkoinen sää suosi koko mittauksien ajan.

Mittauksilla tarkistusmitattiin väylien sivuissa olevien 100 m punaisten mittapaalujen ja 150 m kelta-mustien mittapaalujen sekä Par3-kentän mustien paalujen paikat mittaamalla etäisyydet paaluilta suoraan linnuntietä viheriöiden keskelle.

Paikallissäännöt kieltävät ko. mittapaalujen irrottamisen, niistä saa vapautuksen. Tarkistusmittaukset kuitenkin osoittivat, että mittapaaluja on irroteltu ja mittapaalujen paikkoja jouduttiin nyt tarkistusmittausten pohjalta korjaamaan oikeisiin kohtiin.

Uusina mittapisteinä kentälle asennettiin 28 cm halkaisijaiset metalliset mittalautaset väylien keskelle; 100 m punainen, 150 m keltainen ja 200 m valkoinen mittalautanen mittaamalla etäisyydet mittalautasilta suoraan linnuntietä viheriöiden keskelle.

Lisäksi mitattiin tii-boksien mittalaatoilta lähtien lukuisa joukko eripituisia avauslyöntien pituuksia ja paikkoja sekä väylille eripituisten lähestymislyöntien paikkoja ja pituuksia väyläoppaisiin sijoitettavaksi. Mittauksissa ko. paikat ja lyöntipituudet sijoitettiin kannettavaan tietokoneeseen etukäteen satelliitti- kuvista työstettyihin pohjiin.

Mittauksista selvittiin noin 6 tunnin mittausrupeamalla. Kiitos siitä Harrille, kun hän oli etukäteen mitannut viheriöiden keskipisteet ja sijoittanut niihin vain mittausten ajaksi liput ja kiitokset myös Terolle, kun hän oli etukäteen valmistellut satelliittikuvista pohjakuvat väylistä, niiden muodoista ja miettinyt myös alustavia avauslyöntien ja lähestymislyöntien pituuksia ja paikkoja. Työskentelyä myös sujuvoitti ja nopeutti, kun käytössämme oli Teron tuoma mittapyörä sekä Juhan tuomat 2 kpl VHF-puhelinta.

Itse mittauksissa käytettiin golfkiikareita (3kpl) sekä mittapyörää ja vertailun vuoksi katsottiin pituuksia myös golfkelloista (2 kpl TomTom ja 2 kpl Garmin).

Loppukeskustelussa todettiin tärkeäksi korostaa ja tiedottaa, miten pituusmitat on mitattu, vaikka käytäntö on ollut aina sama:

Kaikki mittapisteiden pituudet ovat mittapisteeltä suoraan linnuntietä viheriön keskelle:

  • väylien sivuissa olevat 100 m punaiset mittapaalut sekä 150 m kelta-mustat mittapaalut
  • uudet väylien keskellä olevat 100 m punaiset mittalautaset, 150 m keltaiset mittalautaset ja 200 m valkoiset mittalautaset
  • väylillä olevien sadettimien kansien metrilukemat
  • väylien sivuissa olevat Par3-kentän mustat paalut

Tuloskorteissa ja väylätauluissa ilmoitetut väylien kokonaispituudet ovat pituuksia tii-boksien mittalaatoilta viheriöiden keskelle väylien keskilinjoja pitkin.

Kiitokset kaikille mittaustapahtumaan osallistuneille

Raimo