Uusimmat julkaisut
Arkistot

Kapteenin tervehdys

PuulaGolf:n golfkausi pyörähti käyntiin ke 5.5. ja kapteenin avauslyönnin löin lauantaina 8.5. Usealle PuulaGolf:n jäsenelle olen tuttu kasvo ladykapteenin tehtävästä ja nyt kevään aikana hyppäsin kapteenin saappaisiin. Kiitos Villelle usean vuoden yhteisön hyväksi tekemästä työstä, tästä on minun hyvä jatkaa.

Golfharrastukseni sai alkunsa vuonna 2007, jolloin mieheni ilmoitti minut green card-kurssille ja hieman epäluuloisena kurssille osallistuin. Hetki meni ennen kuin golfkipinä iski, mutta nykyään on mahdotonta kuvitella kesää ilman golfia ja siihen liittyvää yhteisöä. Monesti minulta kysytään, mikä golf:ssa viehättää. Minulle se on sosiaalista kanssakäymistä, liikuntaa, itsensä haastamista, stressinpoistoa ja tärkeä harrastus. Golf:n kautta olemme mieheni kanssa saaneet ystäviä, joiden kanssa vietämme vapaa-aikaa kentän ulkopuolellakin.

PuulaGolf ry järjestää monenlaisia tapahtumia ja kilpailuja. Tavoitteena on, että tapahtumiin voi osallistua matalalla kynnyksellä. Jo näin kauden alussa on ollut lajiopetusta ja ensiapukurssi. Vielä toukokuun aikana on tulossa green card-kursseja, preppauskursseja naisille, Kapteenien kannu ja Puulan pätkä -kilpailut. Kapteenin kannu- kilpailun pelimuoto on Best Ball PB kahden hengen sekajoukkuein. Jäsenten toiveita on kuunneltu tässäkin asiassa. Yritämme järjestää erilaisia pelimuotoja– ja tapahtumia, periaatteella jokaiselle jotakin.

Jokainen meistä on kokenut golfharrastuksen alkuvaiheet. Ensimetrit eivät aina ole helppoja tässäkään lajissa, joten pidetään huoli tuoreista golf:n harrastajista. Kannustetaan ja rohkaistaan heitä mukaan kentälle, perehdytetään lajin saloihin ystävällisellä otteella. Meidän kentällemme on tervetulleita niin aloittelevat kuin kokeneemmatkin golfarit. Kokeneemmat pelaajat ovat esimerkkejä uusille golfharrastajille ja sen vuoksi meidän golfkäyttäytymisemme on ensisijaisen tärkeää. Hyvä etiketti, mm. ystävällinen käytös, lyönti- ja alastulojälkien korjaaminen, hiekkabunkkereiden haravointi, starttiajoista ja pelinopeudesta kiinnipitäminen pitäisi olla jokaisen golfarin mielessä. Ready golf eli se pelaa, joka on ensin valmis lyömään, on hyvä käytäntö golfkierroksilla.

Korona-ajan rajoitukset ovat luoneet monelle harrastukselle rajoituksia ja haasteita. Meillä on mahdollisuus jatkaa harrastusta, kun vain muistamme noudattaa Golfliiton suosituksia. Tullaan vain terveinä kentälle, käytetään maskia ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta.

Toivotan pitkää ja lämmintä golfkautta! Nähdään kentällä!

Anni Laitinen