Uusimmat julkaisut
Arkistot

Kauden avaussanat

Kauden avauslyönnit suoritettu PuulaGolf:n pelikausi on virallisestikin avattu, kun lauantaina 14.5.2022 seuramme kapteeni Anni Laitinen yhdessä seuramme puheenjohtajan Veijo Laitisen kanssa tiiasivat pallot tiiboxiin ja draivasivat pallot lentoon. Kauden alkusanat olivat lyhyet, mutta ytimekkäät: Aurinkoista pelikautta jokaiselle. Nautitaan pelaamisesta ja muistetaan Golfliiton lanseerama #tiiboksipuhe -kampanja. Rentoja pelihetkiä kaikille!

Tiiboksipuhe-kampanja koostuu oikeastaan niistä asioista, mitkä edesauttavat mukavaa golfkierrosta ja -elämystä. Tiiboksi puheen ollessa positiivista, kannustavaa ja muita huomioivaa, se mahdollistaa turvallisen peliympäristön ja hyvän ilmapiirin mukavan harrastuksen äärellä. Kannustavalla ilmapiirillä on taipumus tarttua, joten miksipä et sinäkin tsemppaisi ja kehuisi pelikaveria. Sanoilla ja teoilla on merkitystä ja ensivaikutelma luodaan monesti ensimmäisellä tiipaikalla. Tämän kauden lopuksi tulemmekin palkitsemaan henkilön, joka on omalla toiminnallaan ja sanoillaan edesauttanut hyvän ilmapiirin luomista golfyhteisössämme. Tarkemmat ohjeistukset äänestykseen kerrotaan kesän edetessä.

Kangasniemi on tunnetusti kesäpaikkakunta, jolloin väkiluku triplaantuu ja se näkyy myös PuulaGolf:ssa lisääntyneenä pelaajamääränä. Kentällä näemme uusia tuttavuuksia, kuten myös tuttuja aiemmilta kesiltä. On mahtavaa nähdä kentän täyttyvän niin aamuvirkuista pelaajista, kuin iltapelille lähtijöistä. Kenttä, toivon mukaan tulee olemaan tulevana kesänäkin hyvin kansoitettu, joten muistathan varata tiiaikasi ennakkoon ja tämähän onnistuu helposti NexGolf:n kautta. Muistathan olla myös ajoissa tiipaikalla ja pyri pelaamaan tänäkin kesänä muutaman uuden tuttavuuden kanssa! Pelinopeus puhututtaa vuodesta toiseen. Tähän on helppo lääke: ole valmiina, kun on lyöntivuorosi. Kun pelaat useamman henkilön ryhmässä, niin suunnittele seuraava lyöntiäsi jo pallolle siirtyessäsi. Toisinaan pallot eivät lennä sinne, minne oli suunnitelma. Varapallon lyömistä ei kannata kainostella, koska se nopeuttaa peliä, jos pelipallo ei löydy kolmen minuutin etsimisen aikana. Pelinopeuteen pätee hyvä vanha sääntö: pyri pitämään edessä menevä ryhmä näköpiirissäsi ja toisaalta tarkkailemaan, ettei takana tuleva ryhmä joudu odottamaan lyöntivuoroa joko tiiauspaikalla tai väylällä. Peliturvallisuutta ei koskaan voi korostaa liikaa. Jos vähänkin epäilet, että lyöntisi saattaa yltää edellä menevän ryhmän kantapäille, niin malta odottaa hetki. Joskus lyönti lähtee jonnekin muualle kuin, minne se oli tarkoitettu tai osuma onkin ollut ennakoitua menevämpi, niin koko ryhmän tehtävänä on kajauttaa kuuluva “fore-huuto” muiden pelaajien ja kentällä työskentelevien turvallisuuden ennakoimiseksi.

Kentän kunto on ollut koko PuulaGolf:n historian ajan meidän valttikorttimme. Huolehdithan omalta osaltasi kentän kunnostamisesta eli korjaa pallon alastulojäljet griinillä ja lyöntijäljet yleiseltä pelialueelta. Ota tavaksi korjata joka griinillä yksi alastulojälki, vaikka et olisi juuri itse onnistunutkaan saamaan griiniosumaa. Kenttähenkilökunta on kevään aikana tehnyt huomattavia parannuksia meidän pelaajien iloksi: väyliltä 2, 8 ja 9 löytyy kunnostettavia alueita, muistetaan rauhoittaa korjausalueet, jotta griinien edustojen heinänkasvu pääsee hyvään vauhtiin. Myös 6 ja 7 väylien välinen istutettu mäntypyyalue on siistitty, mikä helpottaa pallon löytämistä, jos pallolla on ollut taipumusta kadota mäntyjen juurelle. Näillä saatesanoilla toivottelemme kaikille PuulaGolf:n jäsenille ja PuulaGolf:ssa pelaaville iloisia pelihetkiä! Anni ja Veijo